Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen die ik vaak krijg in mijn acupunctuurpraktijk. Als je vraag er niet tussen staat, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord je vraag met veel plezier. Twijfel er niet aan om me te contacteren, want er bestaan namelijk geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn patiënten ervaren direct een verbetering aan hun welzijn en energieniveau. Een heel groot deel van mijn patiënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit gebleken is dat behandelingen een aantoonbaar positief effect hebben voor 80% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 45% van de patiënten is de klacht geheel verholpen.
  • Bij 35% van de patiënten is de klacht sterk afgenomen.
  • De overige patiënten ervaren goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling.

Hoe maak een afspraak?
Je kan eenvoudig een afspraak maken door mij bijvoorbeeld te bellen of door mijn contactformulier in te vullen. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht en in sommige gevallen zelfs binnen een week.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kan gewoon zonder verwijzing bij mij terecht.

Waar moet ik rekening mee houden als ik voor een behandeling langskom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag is niet aan te raden. Vertrek op tijd en kom ontspannen aan. Probeer in ieder geval een ruim zittende broek te dragen.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden, zoals de BAF (Belgian Acupunctors Federation).

Worden mijn behandelingen vergoed?
Als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen van een acupuncturist meestal (deels) vergoed.

Afspraak annuleren?
Als je ten minste 24 uur op voorhand per telefoon afzegt, reken ik de behandeling niet aan. Zo kunnen we in uw plaats andere patiënten helpen, die op een behandeling wachten.

Maak bij mij een afspraak
Neem vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt! Wat je vraag, klacht of probleem ook is, ik help je graag verder!